Mercat de la Boqueria
Mercat de Sant Josep de la Boqueria, eller bare La Boqueria-markedet, er et annet av stedene du bare må besøke i Barcelona.
Det er vanskelig å finne et mer fotogent sted fullt av fersk mat noe annet sted i byen. Her finner du fersk frukt, grønnsaker, fisk, sjømat, tapas, sushi og mye mer.
De beste overnattingsstedene i Barcelona
Du finner La Boqueria-markedet omtrent halvveis nedover La Rambla i en av de korte sidegatene. Markedets utsmykkede fasade kan sees allerede fra La Rambla.
Det er Barcelonas desidert eldste marked, og kan dateres tilbake til 1217, da det ble holdt ukentlige og senere daglige kjøttmarkeder her.
Markedet slik det ser ut i dag, med sitt ståltak, ble bygget i 1914 og brukes fortsatt til sitt opprinnelige formål. Selv om det ligger i Barcelonas mest turistifiserte område, kommer lokalbefolkningen hit for å handle den alltid ferske fisken, frukten, grønnsakene, kjøttet og mange andre matvarer.
Et flott sted å ta en rask matbit
Markedet har imidlertid forandret seg betraktelig de siste årene, og mange av bodene er hovedsakelig rettet mot turister.
De selger så mange forskjellige godsaker som du enkelt kan ta med deg, og noen boder tilbyr til og med enkle bordplasser.
Særlig populære er de ulike typene sjømat, stekt kylling eller empanadas.
Prisene er relativt gode, og du kan kjøpe en liten matbit her for mellom 5 og 7 euro.
Kredittkort er den foretrukne betalingsmåten i alle bodene, men du kan også betale med kontanter her.
Inngang og åpningstider
Det er åpent mandag til lørdag fra kl. 08.00 til 20.30, og vi anbefaler absolutt å gå hit om morgenen når det ikke er så mye folk og all maten er fersk.
Det er stengt på søndager.
Det er gratis adgang.
Offisiell nettside: boqueria.barcelona
Beliggenhet og transport
Boqueria-markedet ligger midt i sentrum av Barcelona, på hovedgaten La Rambla.
De nærmeste stasjonene for offentlig transport er
- Metro - Liceu stasjon ca. 150 meter (linje L3)
Hva du kan se rundt omkring
Oppdag alle stedene du kan se i Barcelona.
Noen spørsmål igjen?
Hvis du har spørsmål eller kommentarer til artikkelen...