Tradisjonell mat i Kapp Verde

Kapp Verde

Det kappverdiske kjøkken

Det er ikke helt enkelt å svare på spørsmålet om hva man skal smake på Kapp Verde. Selv om det lokale kjøkkenet er en blanding av kreolsk og portugisisk, serverer de fleste restauranter europeiske retter. Kapp Verde er en fiskerinasjon, så fisk og sjømat står ofte på menyen. Hver dag kan du smake på den mest berømte fisken her - tunfisk.

Nasjonalretten på Kapp Verde er cachupa. Den ligner på vår lapskaus, men i dette tilfellet består retten av bønner, grønnsaker og kjøtt, ofte tilsatt gresskar og poteter. En annen nasjonal delikatesse er grillet geitost, som man kan få relativt billig på restauranter.

En typisk kappverdisk drink kalles grogue. Det er en alkoholholdig drikk som lages av sukkerrør. Grogue inneholder en høy alkoholprosent (opptil 54 %) og smaker som veldig sterk rom. Det lokale ølet heter Strela, koster ca. 1,35 euro og smaker som en sterkere tsjekkisk pilsner. Smaken er ikke dårlig i det hele tatt.

Vann fra springen kan som regel drikkes, men mer følsomme europeere anbefales å drikke vann på flaske.

Slik spiser du som en lokal innbygger

Fisk, fisk og atter fisk. Lokalbefolkningen spiser for det meste fersk fisk, som de kjøper sammen med frukt på markedene, eller direkte fra fiskerne som kommer til de små havnene og veier og selger fangsten sin på bryggene. Kapp Verde-beboerne kjøper ikke på lager, de har alltid alt ferskt.

På gatene kan du se kvinner som bærer på esker med ferske godsaker. Vanligvis er det friterte poser fylt med fiskeblanding eller potetmos blandet med fisk. Det er veldig godt, og et stykke koster ca. 10 escudos, som tilsvarer ca. 10 cent. Den vanligste hovedretten er tunfisk med en blanding av grønnsaker, ris og cachupa, som også kan lages med bare bønner i en billigere versjon.

Vanlige priser på restauranter

Prisene på restauranter er generelt høyere enn i Tsjekkia. Et gjennomsnittlig hovedmåltid koster rundt 15 euro. En porsjon tunfisk kommer da på rundt 12 euro.

Det billigste måltidet er grillet geitost til 4 euro. Når det gjelder drikke, serveres det lokale Strela-ølet ofte i halvlitersflasker til 1,35 euro, mens store øl koster mellom 2,5 og 4 euro. Vær oppmerksom på styrken på ølet, for selv om det smaker som en frisk, lys pils, inneholder det 5,4 % alkohol.

Denne artikkelen kan inneholde tilknyttede lenker som redaksjonen vår kan tjene provisjon fra hvis du klikker på lenken. Se vår side om annonsepolitikk.

Noen spørsmål igjen?

Hvis du har spørsmål eller kommentarer til artikkelen...

0 kommentarer

Logg inn på Cestee

... det verdensomspennende reisefellesskapet

Fortsett med Facebook

Har du ikke en reisekonto ennå? Registrer deg