Tradisjonell mat i Kypros

Kypros

Hvilken mat bør du prøve på Kypros? Hva selges oftest på lokale restauranter?

Søk etter overnatting på Kypros

Det kypriotiske kjøkken

Det kypriotiske kjøkkenet ligger svært nær det greske og tyrkiske kjøkkenet. Mange kyprioter går ofte på bufféer og restauranter fordi de rett og slett elsker maten. Typiske kypriotiske spesialiteter er souvlaki, tzatziki, kleftiko, moussaka, meze, calamari, halloumiost, fisk og ulike typer sjømat som blekksprut og krabbe. De vanligste drikkene er kaffe og vin.

Halloumi-ost - Dette er en unik ostetype som bare produseres på Kypros. Den lages av ku- eller sauemelk og kan nytes for eksempel grillet, stekt i panne hjemme eller bakt i en sandwich.

Souvlaki - er et svært populært krydret kjøtt, vanligvis kylling eller storfekjøtt, som grilles og serveres på et spyd. Spises ofte med pitabrød, grønnsaker, ristede poteter og tzatziki.

Meze - er et utvalg av mange typer retter. Den serveres på en stor tallerken eller rundt bordet, og det er noe av alt. Fra kylling, svarte oliven, salat til blekksprut. Meze serveres for to eller flere personer, for det er virkelig mye av det.

Du kan også prøve kypriotisk øl som KEO eller Leon, som du bare finner på Kypros. Smak på den lokale vinen, som ble produsert på Kypros for flere tusen år siden og som nå er et populært innslag på den kypriotiske menyen.

Slik spiser du som en lokal innbygger

Den beste måten å spise lokalt på er å besøke lokale bufféer eller kypriotiske gatekjøkken, der du finner de fleste av de lokale rettene. Et annet alternativ er å besøke en kypriotisk restaurant utenfor turistområdene, hvor du kan spise for rundt 6-8 euro per porsjon. Et spesielt trekk er de kypriotiske bakeriene, som tilbyr et bredt utvalg av salte og søte retter, og noen av dem er åpne 24 timer i døgnet.

Måltidslevering er også svært populært på Kypros, der du får maten levert hjem til deg. Du kan bestille fra et bredt utvalg av kypriotiske retter.

Vanlige priser på restauranter

På Kypros finner du forskjellige typer restauranter, alt fra kypriotiske til italienske og armenske. Den engelske frokosten er populær, og koster mellom 5-8 euro. Prisen på lunsj og middag avhenger av budsjettet ditt. En god lunsj kan imidlertid fås fra 12 euro til 20 euro.

Fattøl koster 3-4 euro, og det billigste er det lokale ølet, KEO og Leon. Hvis du vil prøve en typisk kypriotisk frappe, må du belage deg på 2-4 euro.

Hvis du er mye på stranden, finner du utallige måter å spise og drikke på. I tillegg til restauranter og barer finner du også klassisk hurtigmat som pommes frites, fiskepinner, kyllingkebab eller mais.

Denne artikkelen kan inneholde tilknyttede lenker som redaksjonen vår kan tjene provisjon fra hvis du klikker på lenken. Se vår side om annonsepolitikk.

Noen spørsmål igjen?

Hvis du har spørsmål eller kommentarer til artikkelen...

0 kommentarer

Logg inn på Cestee

... det verdensomspennende reisefellesskapet

Fortsett med Facebook

Har du ikke en reisekonto ennå? Registrer deg