Tradisjonell mat i Sør-Korea
Det koreanske kjøkken
Farger spiller en stor rolle i maten - hver farge betyr noe. Det koreanske kjøkkenet er mangfoldig, sammenlignet med oss spiser de ikke så mye kjøtt, og grunnlaget for hvert måltid er en bolle med ris, suppe og mange små boller kalt banchan.
Typisk banchan inkluderer også tradisjonell krydret kimchi (spesialtilberedt kål som er syltet i lang tid med hvitløk og andre lokale smakstilsetninger). Retter som absolutt er verdt å prøve, er bibimbap - en velsmakende og lettfordøyelig blanding av grønnsaker, kjøtt og egg servert på ris, bulgogi - tynne skiver grillet storfekjøtt marinert i en søt soyasaus, jeon - krydrede pannekaker som vanligvis serveres med sjømat og vårløk, eller jjigae - stuet kjøtt i en tykk saus som serveres mens det fortsatt putrer i en varm leirgryte. Blant de mest populære drikkene er ulike typer te, som ikke nødvendigvis er laget av teblader, for eksempel yujacha - sitronte og insamcha - ginsengte.
Vanlige priser på restauranter
Vanlige priser for et varmt måltid varierer fra 10 000 - 20 000 krw. Du kan ofte kjøpe drikke fra automater - 1.000 krw / 250 ml (på parkeringsplasser, ved monumenter, museer osv.). Som overalt finnes det internasjonale kjeder som McDonald's eller Burger King, men også lokale gatekjøkken (for eksempel Isaac Toast Myeongdong i Seoul - toast for 3.000 krw). Hvis du vil prøve en mer eksklusiv restaurant, finner du Jung Sik Dang i Seoul, der en fireretters meny koster 60 000 krw.
Noen spørsmål igjen?
Hvis du har spørsmål eller kommentarer til artikkelen...