Tradisjonell mat i Thailand
Det thailandske kjøkken
Maten her er rett og slett fantastisk. Forbered smaksløkene dine, det er mye å glede seg til.
Fra supper til nudler av ulike typer og former, ris (massevis av ris), varme sauser, soya, tofu, fisk og sjømat. Og til dessert kan du nyte saftige og søte frukter, mango sticky rice (ris kokt med kokosmelk servert med mangoskiver) eller forfriskende kokosis. Bare ett kjøkken i verden tilbyr alt dette i absolutt friskhet, og det er det thailandske. Selv om rettene er utrolig krydret (så hvis du ikke liker krydret, må du påpeke det når du bestiller), er kryddernivået sterkt justert for turister.
Blant alle de smakfulle rettene anbefaler vi spesielt pad thai-nudlene med søt soyasaus, grønnsaker og peanøtter, eller den deilige kokosmelksuppen med ingefær, kjøtt og tom yum-likør med sitron. Fisk smaksatt med krydder og urter går heller ikke feil. Stekt ris med biter av krabbe eller annet kjøtt, løk, egg og safran, kalt kao pat, er også en rask og populær rett.
Du bør også være forberedt på delikatesser som gresshopper, insekter, sirisser og annet utøy. Thailenderne følger rett og slett mottoet: "Jeg spiser alt som ikke spiser meg." Man blir ikke sulten selv om det thailandske kjøkkenet ikke overbeviser (noe som er svært usannsynlig). Det finnes internasjonale restauranter som tilbyr mat fra hele verden. Men det er naturligvis dyrere å spise der.
Vær oppmerksom på at vann fra springen ikke kan drikkes.
Hvordan spise som en lokal innbygger
Thailenderne er svært bevisste på etikken under måltidene. De serverer vanligvis alle rettene på en gang i større skåler, og alle øser opp det de har lyst på sammen. De spiser vanligvis med gaffel eller skje (avhengig av konsistensen på maten). Det er ikke uvanlig å spise med tradisjonelle spisepinner også, men ikke forvent at det ligger en kniv på bordet. Av denne grunn er maten delt opp i små biter (akkurat passe for munnen).
Thaier er sosiale, så de liker ikke å spise alene. Å spise er et daglig ritual for dem, der hele familien og venner samles og nyter et deilig måltid sammen. Suppe spises (i motsetning til hos oss) først som siste rett.
Vanlige priser på restauranter
Prisene på gaterestauranter, der det er vanlig å sitte på plaststoler ved bord som er dekket like ved gaten der lokalbefolkningen spiser, varierer fra 40 til 70 baht per måltid. Mellomrestauranter tilbyr retter på menyen fra 70-100 baht og oppover. Prisen er vanligvis oppgitt uten tilbehør, som må bestilles separat. Dette er oftest ris.
- Fisk - 50 baht / 100 g,
- Pad thai - 70 thb / porsjon,
- Tom yum - 80-100 thb / porsjon,
- Bakt ris med kylling eller biff etc - 70 thb / porsjoner,
- Stekt kylling / biff med karrykrydder - 100 thb / porsjoner.
Noen spørsmål igjen?
Hvis du har spørsmål eller kommentarer til artikkelen...